سفارش تبلیغ
صبا ویژن

daily-diarys

نظر

منبع تغذیه یکی از لوازم ضروری در در کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌های برق و الکترونیک به حساب می‌آید. در واقع در آزمایشگاه‌ها یا کارگاه‌های برق و الکترونیک هنگامی که می‌خواهند یک مدار الکتریکی یا قطعات مربوط به آن را آزمایش کنند، نیاز به انرژی الکتریکی دارند. گاهی اوقات برای انجام این مهم از آداپتور برق استفاده می‌کنند. با این حال دستگاهی که مناسب‌تر بوده و در این موقعیت بیشتر به کار می‌آید منبع تغذیه آزمایشگاهی است. این دستگاه همان ابزاری است که توان یا همان ولتاژ خروجی کنترل شده لازم برای آزمایش مدارها، قطعات، دستگاه‌ها و راه‌اندازی‌های الکترونیکی را تامین می‌کند. بنابراین شناسایی کاربرد منبع تغذیه آزمایشگاهی به شما در استفاده از این ابزار مهم بسیار کمک خواهد کرد.

منبع تغذیه آزمایشگاهی چگونه کار می‌کند؟

منبع تغذیه آزمایشگاهی بر روی دو جزء برق، یعنی ولتاژ و جریان کنترل دقیقی را از خود نشان می‌دهد. بنابراین به کاربران اجازه می‌دهد مدارها و اجزای خود را در شرایط قدرت خاص آزمایش کنند. این دستگاه‌ها معمولا با یک صفحه نمایش برای تنظیم و نظارت بر پارامترهای مختلف توان خروجی طراحی شده است. در مدارها و قطعات الکترونیکی علاوه بر وجود عناصر کنترلی، منابع تغذیه آزمایشگاهی نیز باید به اجزای مرتبط با ایمنی مجهز شوند. در این صورت است که آسیبی به دستگاه‌ها و قطعات مورد آزمایش و همچنین خود منبع تغذیه وارد نخواهد شد.

انواع منابع تغذیه آزمایشگاهی 

برای اینکه بتوانید هر منبع تغذیه را به‌خوبی بشناسید و در کاربرد مورد نظر به کار ببرید، باید با انواع این دستگاه آشنا شوید. این منابع به ترتیب زیر طبقه‌بندی می‌شوند:

  1. منبع تغذیه خطی: محصولی از انواع منبع تغذیه که قطع و وصل جریان در آن صورت نمی‌گیرد، منبع تغذیه خطی است. به این معنا که می‌تواند با استفاده از یک ترانسفورماتور کاهنده، دامنه ولتاژ ورودی را کاهش داده و با استفاده از دیود، آن را یک سو کند. درنهایت ریپل خروجی حذف شده و موج تولیدشده پس از عبور از یک فیلتر خازنی، به خروجی می‌رسد. از این نظر منبع تغذیه خطی برای تامین جریان‌های زیاد مناسب نیست و برای کاربردهای حساس به نویز گزینه خوبی محسوب می‌شود.
  2. منبع تغذیه سوئیچینگ: یکی از انواع پاور ساپلای که می‌تواند با تغییر دادن ولتاژ ورودی، چندین خروجی ولتاژ مستقیم مانند 3.3، 5 یا 12 ولت را ایجاد کند، منبع تغذیه سوئیچینگ است. معمولا برای تنظیم بار و خط از این منبع تغذیه استفاده می‌کنند و با اتلاف توان کمتر، می‌توانند عملکرد خوبی به عنوان سوئیچ داشته باشند. این دستگاه در آزمایشگاه‌ها، خطوط تولید وسایل برقی، سیستم‌های ارتباطی، الکتروفرمینگ و ایستگاه‌های سیار کاربرد دارد. 
  3. منبع تغذیه قابل برنامه ریزی: از منابع تغذیه قابل برنامه ریزی می‌توان برای کنترل از راه دور با استفاده از رابط‌های دیجیتال یا ورودی‌های آنالوگ استفاده کرد. این دستگاه‌ها دارای یک میکرو کامپیوتر در میان اجزای خود هستند که برای کنترل و نظرات بر عملکرد لازم است. چنین طراحی به شما کمک می‌کند بتوانید بر روی یک توان قابل برنامه ریزی به ولتاژ، جریان و فرکانس دلخواه دست پیدا کنید.

کاربردهای منبع تغذیه آزمایشگاهی

  • استفاده در آزمایشگاه‌های آموزشی، پژوهشی و تحقیقاتی و صنعتی
  • مدارهای الکترونیکی مختلف
  • قطعات کامپیوترها
  • جوشکاری و اتصالات قطعات فلزی
  • صنعت نور و لیزر
  • سیستم‌های فتوولتائیک